Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Juvy-Ann (en haar ongeboren kind)
geboren: 1999
gestoken: 14 januari 2021
Verblijfplaats: Hamm (NRW)
Herkomst: slachtoffer: Filippijnen; dader: onduidelijk, Arabische naam
Kinderen: ze was zwanger
Dader: haar vriend Alim K. (ten tijde van het misdrijf 23 jaar)
Juvy-Ann komt uit de Filippijnen en is zwanger. Haar vriend of ex-vriend steekt haar in de nek met een mes op 14 januari 2021. Juvy-Ann bloedt dood, later worden er 60 steekwonden geteld. Het ongeboren kind sterft ook. De dader verstopt het lichaam onder gebladerte op een parkeerplaats in Hamm.

In de berichtgeving wordt aanvankelijk gezegd dat de dader een Duitser uit Bergkamen (NRW) is. Maar zijn naam is Alim, een Arabische voornaam. Blijkbaar, belde hij zijn zus na de misdaad en vertelde haar erover. De zus licht de politie in. Alim is gearresteerd, hij heeft een strafblad.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .