Eerwraak verhaal

Susa
geboren: 1987
Moordpoging: 14-15 augustus 2015
Woonplaats: Bielefeld / Bonn
Herkomst: Irak / Koerden
Kinderen: geen
Daders: haar broers (37 en 44 jaar)
28-jarige Susa heeft een vriendje waarmee ze wil trouwen. Hij is 33 jaar oud en heeft waarschijnlijk een dochter uit zijn eerste huwelijk. Ook Susa is al eens gescheiden. Mogelijk was haar eerste huwelijk een gedwongen huwelijk. Haar familie komt uit Irak.

Susa's broers wonen in Bonn-Sank Augustin en in Nederland en zijn het niet eens met de bruiloft. Bij een zieke broer in Bonn-Oberkassel ontmoeten de broers Susa op 14 augustus 2015 en slaan ze haar bewusteloos. Ze dreigen haar te vermoorden, omdat haar bruiloft een last is voor de eer van de familie.

Een andere oudere broer komt tussenbeide. Uiteindelijk worden hij en Susa in het ziekenhuis opgenomen. Op dezelfde avond worden de broers gearresteerd. Mogelijk was de nacht van de misdaad de avond voor de geplande moslimbruiloft.

In oktober 2015 begint het proces bij de arrondissementsrechtbank van Bonn voor poging tot moord en toebrengen van lichamelijk letsel. De jongere broer doet geen uitspraken over de misdaad in de rechtbank.

De rechter zegt: "Iedere vrouw kan de man kiezen die ze wil. Broers moeten dat ook accepteren. Daarop met geweld reageren kan echt niet." Niettemin geeft de rechtbank een veroordeling voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De twee broers krijgen voorwaardelijke straffen van twee en een half jaar. Zodoende wordt de zuster nog steeds blootgesteld aan het gevaar.

Susa is niet de echte naam van de vrouw.

Geplaatst in Innovatie, Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , , , .