Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Alaa W.
geboren: 2001
Moordpoging: 27 februari 2018
Woonplaats: Laupheim (bij Ulm)
Herkomst: Slachtoffers: Palestijnen / Libië; Daders: Palestijnen / Libië en Syrië
Kinderen: 1 (bij daad 10 mnd. oud), ze is weer zwanger
Dader: haar "man" Alla R. (bij daad 34 j.) en zijn broer Abd Alrahman W. (20 j.)
Alaa komt rond 2015 (misschien eerder) met haar Palestijnse familie uit Libië naar Duitsland. Hier is ze op 15-jarige leeftijd getrouwd via een Imam-huwelijk met een Syrische vluchteling die 17 jaar ouder is. Zijn naam is ook vermeld als "Alla R.". (andere spelling), misschien is hij ook Palestijns. In Syrië liet hij zijn eerste vrouw en 2 kinderen achter.

Alaa heeft een zoon, scheidt in de herfst van 2017 en verhuist terug naar haar ouders in het Zwabische Laupheim. Eind 2017 is ze weer zwanger, waarschijnlijk van haar nieuwe vriend Jamal.
.
Jamal is 26 en sinds het voorjaar van 2017 met ouders en 9 broers en zussen in Duitsland. Hij kent Alaa al uit Libië, waarschijnlijk is hij ook Palestijns.

De 20-jarige broer Abd Alrahman zit al sinds eind 2016 in hechtenis voor terroristische activiteiten. Hij wordt op 26 februari 2018 vrijgelaten. Een rechtbank had het arrestatiebevel opgeschort tot de volgende zitting.

De volgende dag probeert de broer zijn zus in het familieappartement te doden. De ouders zijn aanwezig. Hierover is een video waarin een andere broer een sigaret met plezier rookt terwijl zijn zus bijna doodbloedt.

Iemand belt 112. Het mes is gevonden op de plaats van de misdaad. Alaa komt naar het ziekenhuis en overleeft, net als haar ongeboren kind.

Beide daders slaan op de vlucht, dus haar "man" en haar broer. Maar ze worden de volgende dag gearresteerd in een trein naar Schweinfurt.

In maart werd gemeld dat Alaas' vader Sami W. (64 j.) nog maar in januari het onderwerp was geweest van een rechtszaak wegens seksueel kindermisbruik. Hem is de voogdij ontnomen vanwege het niet verlenen van hulp. In maart worden vader en moeder Khaoula gearresteerd onder de sterke verdenking van medeplichtigheid.

In september 2018 begint het proces bij het regionale gerechtshof van Ravensburg. Alaa ontlast haar ouders. Misschien zetten andere delen van de familie haar onder druk. Of dat Alaa zelf vindt dat haar ouders juiste hebben gehandeld. De ouders worden dan vrijgelaten. Alaas is een ouder kind dat onder de hoede staat van het Jeugdwelzijnsbureau op een geheime locatie. Waar de pasgeborene is, dat is onduidelijk.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .