Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Sandra P. en haar dochter
Geboren: 1984, 2017
gestoken / onthoofd: 12. April 2018
Woonplaats: Hamburg
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; Dader: Niger
Kinderen: 5, waarvan 1 dochter (1 j. bij de daad), die ook wordt gedood.
Dader: haar ex-vriend Mourtala Madou (33 j.)

Sandra komt uit Mecklenburg-Vorpommern en woont al ongeveer 4 jaar in Hamburg. Ze heeft 5 kinderen van 4 vaders. Haar jongste dochter is 1 jaar oud en is verwekt door een vluchteling uit het West-Afrikaanse Niger. Hij kwam in april 2013 naar Duitsland en woonde in de Lampedusa Groep, die werd verzorgd door de St. Pauli kerk in Hamburg. De Pauli kerk in Hamburg werd bijgewoond. Hij heeft een tijdelijke verblijfsvergunning die voortdurend wordt verlengd. Hij woont in een opvangcentrum voor vluchtelingen op het moment dat hij de misdaad pleegt.

Mourtala ontmoet Sandra, de twee krijgen een dochter.

Op 11 april 2018 wordt Mourtala zijn voogdij ontnomen, waarschijnlijk niet zonder reden. Hij zou zijn verblijfsrecht hebben verloren. De volgende dag steekt Mourtala zijn ex-vriendin en de moeder van zijn kind neer op het station Jungfernstieg S-Bahn in Hamburg. Hij snijdt het hoofd van zijn eenjarige dochter af. Men kan dit associëren met Boko Haram, die actief is in Niger en onder andere jaagt op christenen en ongelovigen.

De dochter sterft ter plaatse, de moeder in het ziekenhuis. De moordenaar probeert even te ontsnappen. Wanneer hij merkt dat hij achtervolgd wordt, belt hij zelf de politie en wordt hij gearresteerd. Later vinden de agenten het pistool in een vuilnisbak.

De 4 andere kinderen van de vrouw gaan naar de kinderhulpverlening. Het is onduidelijk of ze nog steeds in het bezit zijn van verdere verblijfsvergunningen.

Later wordt bekend: De dader Mourtala linkt naar video's van de islam-prediker Pierre Vogel op Facebook. Er wordt gezegd dat hij zich sinds zijn aankomst in Duitsland tot de islam heeft bekeerd.

Sandra's nieuwe vriendin was ook aanwezig bij de misdaad. Hij duwde ook een kinderwagen met een kind, maar hij is niet de vader van het kind. De vader van dit kind komt uit Ghana. Maar deze nieuwe vriend liep weg tijdens de actie (zonder kinderwagen). Hij heeft waarschijnlijk geen verblijfsvergunning.

Ook aanwezig bij de misdaad was een Ghanees die er niet bij betrokken was, namelijk Daniel. Met zijn mobiele telefoon filmt hij het perron ongeveer 2 minuten lang. Hij zet de video van de mobiele telefoon op Facebook. De blogger Heinrich Kordewiner zet de video van Facebook op Youtube. In ruil daarvoor bezoeken de politie en het Openbaar Ministerie hen beiden vroeg in de ochtend. Het kan zijn dat de stem van de Ghanezen te horen is op de video. Hij zegt dat het hoofdje van de baby is afgesneden ("They cut off the head of the baby").

Op 25 april koppelen we deze archiefpagina 's ochtends aan de Youtube video (zie hieronder). De video wordt 's middags geblokkeerd.

Hoewel noch het kind zonder hoofd, noch de moeder op de video te zien is, blijft de video vergrendeld. De Hamburger Morgenpost publiceert een artikel dat hierdoor een rechtse menigte op het internet in de kaart speelde (die echter niet te vinden is). De redactie zelf had - uit eerbied voor het babyslachtoffer - afgezien van het schrijven over de onthoofding. Lezers vragen zich af waarom de redactie blijkbaar geen reden had om de titelpagina te openen met de dode Alan Kurdi, een tweejarige vluchtelingenjongen die dood op het strand van de Middellandse Zee lag. Andere commentatoren, die de video duidelijk niet hebben gezien, eisen een zware straf voor de blogger die de video op Youtube heeft geplaatst.

Twee weken na de misdaad wordt er publiekelijk gezocht naar de "nieuwe vriend", de belangrijkste getuige van deze misdaad. Hij meldt zich vervolgens bij de politie. Zijn naam is Mousa, genaamd Moses, is 33 jaar oud, afkomstig uit Ghana en illegaal in Duitsland.

Het gaat verder: De aanklager zegt dat het meisje niet onthoofd is. Hij beweert: "Objectief gezien was dit niet het geval. Het is niet helemaal duidelijk of het gewoon een bijna-onthoofding was, een soort slachting, mesgeweld tegen de nek of iets anders. Het is bekend dat de dader al door de familierechtbank naar de anti-agressietraining was gestuurd. Het is onduidelijk of hij al dan niet deelnam.

Het proces begint in oktober bij het regionale gerechtshof van Hamburg.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .