Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Alexandra K.
geboren: 1986
gedood: 3 februari 2012
Verblijfplaats: Schorndorf (Baden-Württemberg)
Herkomst: Slachtoffer: Griekenland; Dader: Pakistan
Kinderen: geen
Dader: haar ex-vriendje Naveed Hussain (27 jaar)
Naveed Hussain woont in een sociale woningbouw in Urbach. Hij is werkloos of werkt als een pizzabezorger. Hij komt uit Pakistan, heeft een Brits paspoort en woont sinds zijn jeugd in Duitsland. Hij staat bij de politie bekend om onder andere vrijheidsberoving en mishandeling. Eind 2011 maakte zijn Griekse vriendin Alexandra het uit met hem, mogelijk omdat hij haar geslagen had.

Op 3 februari 2012 ontmoet Alexandra Naveed in een tuinhuisje, misschien voor een discussie. Daar vermoordt hij haar met een knuppelhamer, een zware hamer. Later vindt de kennis die het prieel bezit het lijk met een ingeslagen schedel en belt de politie.

De politie zoekt de dader in het hele land. Drie dagen later wordt hij gevangen in een collectieve accommodatie voor asielzoekers in Schwäbisch Gmünd.

In september 2012 begint het moordonderzoek bij de rechtbank van Stuttgart. Een getuige zal worden ondervraagd die meldt dat Naveed tijdens de vlucht heeft geopenbaard dat hij geen spijt heeft van de daad, maar het wel gepast vindt. Daardoor wordt Naveed in oktober tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Het hof ziet het motief als "overmatige jaloezie, meedogenloos egoïsme en een verachtelijk beeld van de vrouw". De bijzondere ernst van de schuld is echter niet vastgesteld.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , , .