Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Aliya
geboren: 1970
Poging tot moord: 29 december 2019
Woonplaats: Schlangenbad (bij Wiesbaden)
Herkomst: Dader: Turkije
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar man (57 jaar oud ten tijde van het misdrijf)
Op 29 december 2019 steekt een man een mes in de hals van zijn vrouw in Schlangenbad-Georgenborn. Hij belt de politie en beweert dat zijn vrouw gewond is geraakt bij een ongeluk. De vrouw wordt naar het ziekenhuis gebracht, ondergaat een spoedoperatie en overleeft het. De dader wordt gearresteerd voor poging tot moord. Hij heeft twee paspoorten: een Duits en een Turks. Er is niets anders bekend, zelfs niet de echte naam van het slachtoffer.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , , , .