Eerwraak verhaal

Amar en zijn broer
geboren: 2002
Poging tot moord: 18 oktober 2019
Verblijfplaats: Lehrte / Ahlten bij Hannover
Herkomst: Dader: Koerd; Slachtoffer: India
Kinderen: geen
Dader: de broer (18 jaar oud ten tijde van het misdrijf) van zijn vriendin
Een 18-jarige Kurd accepteert niet dat zijn zus een vriendje heeft die uit India komt. Hoewel hij, de Koerd, een Duits paspoort heeft. De Indiase familie woont in Lehrte bij Hannover.

Op 18 oktober 2019 roept de Koerd 15 mensen van zijn clan bijeen om Amar in elkaar te slaan. Amar komt met zijn broer van dezelfde leeftijd (tweelingbroer?) naar het S-Bahn station Ahlten bij Hannover.

De Koerdische clan slaat de broers in elkaar en gooit ze op de treinsporen. Ernstig gewond, worden ze naar het ziekenhuis gebracht. Dit kan gezien worden als een massale vechtpartij of als een poging tot eerwraak. De echte namen van de betrokkenen zijn niet bekend.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Moordpoging, Onderzoek, Turkije en getagd met , , , .