Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Anna
geboren: 1983
Poging tot moord: 12 maart 2011
Woonplaats: Münster
Herkomst: Slachtoffer: Zimbabwe; Dader: Liberia
Kinderen: 1 zoon (4 jaar)
Dader: haar ex-vriendje Emmanuel B. (45 jaar)
Anna en Emmanuel werken in de Raphaelsklinik in Münster, hij als keukenhulpje, zij als schoonmaakster. Ze hebben samen een zoon, maar zijn gescheiden.

Op 12 maart 2011 gaat Emmanuel naar de kliniek, trekt een hakbijl onder zijn jas vandaan en gaat achter zijn ex-vriendin aan. Anna vlucht, maar gaat een trap af. Emmanuel mikt op haar hoofd, maar slaat haar op de bovenarm. Twee ziekenhuismedewerkers komen te hulp. De dader vlucht, maar wordt even later gearresteerd. Een schoonmaakster overhandigt de hakbijl aan de politie.

Hoewel de dader volgens getuigen meerdere malen "Ik wil je vermoorden" schreeuwde, is hij alleen veroordeeld voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Emmanuel droeg naast de hakbijl twee messen bij zich. De dader grijnst nog steeds aan het begin van het proces en toont geen enkele wroeging, maar slechts zelfmedelijden. In augustus 2011 krijgt hij een gevangenisstraf van vijf en een half jaar van de arrondissementsrechtbank van Münster.

Emmanuel is in Liberia geboren als zoon van een lokale bewoner en een Duitse. Hij zocht eerst asiel in België en Nederland en kwam van daaruit naar Duitsland. Anna is niet de echte naam van de vrouw.

Geplaatst in Innovatie, Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , .