Eerwraak verhaal

Susa
geboren: 1967
doodgestoken: 21 februari 2011
Woonplaats: Heilbronn
Herkomst: Kosovo
Kinderen: 3 (12, 16, 18 jaar)
Dader: haar gescheiden echtgenoot (47 jaar, al 17 jaar in Duitsland)
Er is heel weinig te vinden over deze zaak: Rond het midden van de jaren negentig komen Susa en haar man uit Kosovo naar Duitsland. Sinds december 2010 wonen ze apart in Heilbronn. Ze hebben de Duitse nationaliteit en drie kinderen samen.

Op 21 februari 2011 steekt de man zijn gescheiden vrouw 20 maal. Daarna probeert hij zichzelf te vergiftigen, maar belt toch de ambulancedienst. Het moordwapen is gevonden in het appartement. De drie kinderen, die bij hun moeder woonden, worden onder de hoede genomen van de jeugdzorg. Zij worden later bij familieleden (of pleeggezinnen) geplaatst.

In januari 2012 wordt de dader door de regionale rechtbank van Heilbronn veroordeeld tot 13 jaar en 6 maanden gevangenisstraf voor doodslag. In de motivering wordt gezegd dat het huwelijk gekenmerkt werd door geweld tegen vrouw en kinderen. De vrouw heeft meerdere malen moeten vluchten naar een vrouwenopvang. Uiteindelijk kon de dader niet accepteren dat zijn vrouw haar eigen beslissingen zou nemen en hem zou verlaten. De dader luistert naar het vonnis zonder zich te bewegen.

Susa is niet de echte naam van de vrouw.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , .