Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Rola El-Halabi
geboren: 1985
geschoten: 1 april 2011
Woonplaats: Ulm
Herkomst: Libanon
Kinderen: geen
Dader: haar stiefvader Hicham/Roy El-Halabi (44 jaar)
Rola is geboren in Libanon, groeide op in Duitsland en studeerde hier af aan de middelbare school. Ze heeft een Duits paspoort en bokst al sinds ze 9 jaar oud is. Haar stiefvader Hicham (genaamd Roy, een in Koeweit geboren goudsmid met een Duits paspoort) is haar manager. De relatie is waarschijnlijk goed zolang het niet om mannen gaat. Als Rola 20 is, gaat haar stiefvader met een zwaard naar haar toe omdat ze met een jongeman in Engeland heeft gemaild. De moeder komt tussenbeide.

In september 2009 vecht Rola voor twee wereldkampioenschapstitels. In januari 2011 stelt Hicham dat zijn stiefdochter haar titels om gezondheidsredenen niet kan verdedigen. Vervolgens beëindigt Rola het contract van haar stiefvader als manager. Ze verhuist uit haar huis om bij een man te gaan wonen. Op 1 april 2011 wil ze strijden voor de IBF-wereldkampioenstitel.

Luttele minuten voor haar gevecht schiet haar stiefvader twee bewakers neer (34/36 jaar) en krijgt toegang tot Rola's kamer. De vader dwingt de aanwezigen (dokter, coach, fysiotherapeut) de kamer te verlaten. Hij sluit zich op met zijn stiefdochter en schiet haar in de handen, knieën en voeten van een afstand van drie meter. Daarna wordt hij overmeesterd door politieagenten. De evenementenhal in Berlijn-Karlshorst is ontruimd.

Het aanhoudingsbevel is voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Het proces begint in de herfst van 2011, Rola getuigt dat ze het jaar ervoor voor het eerst serieus verliefd werd op een Griek (Kosta 28 jaar), een niet-moslim die al getrouwd was. De stiefvader begon toen met het verspreiden van beledigende teksten op het internet. Getuigen vertellen dat Hicham had aangekondigd dat hij Rola in een rolstoel zou krijgen.

Deze daad is geen moord uit eer, maar is bedoeld om een scenario waarbij verlies van eer zou optreden onmogelijk te maken. Het is volstrekt onduidelijk of Rola ooit nog zal kunnen boksen.

In november 2011 wordt de dader veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf voor het toebrengen van zwaar lichamelijke letsel.

Alhoewel Rola nog steeds in het ziekenhuis ligt, verloofd ze zich met Kosta, later gaan ze trouwen. De sportvrouw zit 2 maanden in een rolstoel. Daarna openen de twee een café in het centrum van Ulm. Rola werkt als serveerster. Meer dan een jaar na de misdaad begint ze weer te trainen. In januari 2013 is ze weer terug in de ring, maar verliest met een krappe marge. Later publiceert ze haar autobiografie Stehaufmädchen. In augustus 2013 wordt ze weer wereldkampioen, dit keer een gewichtsklasse hoger. In mei 2014 worden er nog meer titels toegevoegd. In de zomer van 2015 wordt haar dochter geboren. In november 2016 kondigt ze het einde van haar bokscarrière aan, mede door de late gevolgen van de kogelwonden in haar knieën. In de tussentijd runt ze een vechtschool met haar man.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , .