Eerwraak verhaal

Barbara
geboren: 1960
vermoord: 1 juli 2011
Woonplaats: Andernach (Rijnland-Palts)
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; Dader: Turkije
Kinderen: 2 dochters (26 en 27 jaar)
Dader: haar man Serdar G. (32 jaar)
Niet alleen het grote leeftijdsverschil is in dit geval ongewoon: de Turkse man is bijna 20 jaar jonger dan zijn Duitse vrouw. Dit hoeft niets te betekenen, maar het suggereert dat het huwelijk bedoeld was om een verblijfsvergunning voor de Turkse burger te krijgen. Barbara heeft twee volwassen dochters uit een eerdere relatie. Ze bekeerde zich tot de Islam voor haar huwelijk met Serdar.

Het 7-jarige huwelijk van de twee is waarschijnlijk gewelddadig. Het echtpaar scheidt in juni 2011. Ze laat de deursloten vervangen, maar hij bedreigt haar ook op haar werkplek. Mogelijk slaapt hij op dat moment in zijn auto. Op 30 juni opent Serdar een raam van Barbara's appartement via een kattenluik. Hij sloopt haar motor. Daarna koopt hij een mes in de supermarkt.

De volgende dag krijgt hij weer toegang tot het appartement en verstopt hij zich. Barbara komt thuis met haar jongere dochter, ontdekt de gesloopte motor en belt de politie. De agent registreert de schade terwijl Serdar achter de bank gehurkt zit. Daarna gaan Barbara en haar dochter het terras op. De verborgen dader hoort hun gesprek, waaruit blijkt dat Barbara een nieuwe partner heeft. Hij vermoordt dan zijn vrouw met 6 messteken voor de ogen van de dochter. Een buurman belt de politie. Het moordwapen is op de plaats delict gevonden.

De dader vlucht met de auto, maar kan de volgende dag worden gearresteerd in een restaurant. In december 2011 zal het proces beginnen bij de regionale rechtbank van Koblenz. De aanklacht is dat de moslim het feit dat zijn ex-partner contact had met een andere man niet kon verwerken. De dader bekent de misdaad, maar ontkent de intentie om te doden. Barbara's dochters zijn gezamenlijke eisers.

In januari 2013 wordt Serdar veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor moord. De naam van het slachtoffer is niet bekend. Wij stellen alle informatie op prijs!

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek, Turkije en getagd met , , , .