Eerwraak verhaal

Ibrahim J.
geboren: 1979
gestoken: 12 juni 2011
Woonplaats: Gladbeck
Plaats delict: Bottrop
Herkomst: Libanon / Koerden
Kinderen: onduidelijk, mogelijk 3 + 1 ongeboren kind
Daders: Bilal (24 jaar oud ten tijde van het misdrijf), zijn broer Chalid (28) en een neef Haysam S. (28), allen afkomstig uit Libanon met Duitse paspoorten
Ibrahim's zus Jehan is begin 20, spreekt goed Duits en woont bij haar ouders in Gladbeck. In mei 2007 is ze getrouwd met Chalid, die vier jaar ouder is. Het huwelijk vindt alleen plaats volgens de islamitische rite. Later, in de rechtbank, zal Jehan haar huwelijk omschrijven als martelaarschap. Ze wordt dagelijks geslagen, eenmaal is ze met gebroken ribben naar het ziekenhuis gebracht. Chalid's ouders behandelen haar als een schoonmaakster. Ze verlaat haar man meerdere keren, trekt in bij haar ouders. Maar haar vader brengt haar weer terug.

In het voorjaar van 2011 scheidt Jehan zich eindelijk af en verhuist van Neheim-Hüsten in het Sauerland naar haar zus in Essen. Waarschijnlijk krijgt ze de voogdij over de kinderen (1 en 3 jaar).

Op Pinksterzondag 2011 viert een Libanese clan een bruiloft in een gehuurde hal op een industrieterrein in Bottrop. Onder de 700 gasten is er een huwelijksruzie. Rond 22.30 uur steekt Bilal een 32-jarige uit Gladbeck neer. Hij sterft in het ziekenhuis en wordt begraven in Essen. Een andere 50-jarige uit Lünen is ernstig gewond geraakt op de viering.

Twee dagen later geven twee verdachte broers zich aan: Bilal, 24, en Chalid, 28, die uit Arnsberg-Neheim komen en met hun advocaten op het politiebureau in Bottrop verschijnen. De jongste beweert verantwoordelijk te zijn voor het misdrijf. De vrouw van zijn oudere broer Chalid was van hem gescheiden en vocht voor de voogdij over de kinderen. Als gevolg daarvan werd Ibrahim, de broer van deze vrouw, op het huwelijksfeest doodgestoken. Dus de dode man is Jehan's broer. Ze meldt zich onmiddellijk na het misdrijf bij de politie.

In december 2011 begint het proces voor de regionale rechtbank van Essen onder strikte veiligheidsmaatregelen. Er wordt gezegd dat de Gladbeck clan een moordenaar had ingehuurd om de verdachte in de rechtszaal neer te schieten. Een neef van de twee broers, Haysam S.

Jehan getuigt dat Chalid haar, haar vader en haar broers met de dood bedreigde. De broers en de neef begeleiden haar getuigenis met spotternij.

In juli 2012 worden de broers veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor moord, Haysam wordt vrijgesproken. In juli 2013 bevestigt het Federale Hooggerechtshof de levenslange gevangenisstraf.

In augustus 2012 zal er weer een proces over de vijandschap van de twee clans plaatsvinden bij de rechtbank van Bielefeld. In februari 2013 wordt de vader van de gevangen zonen doodgestoken. Hij zat in de open gevangenis en had een pasje. Het bevel tot moord wordt verondersteld afkomstig te zijn van het hoofd van de andere clan, waarvoor hij tot 3 jaar gevangenisstraf is veroordeeld. In juni 2015 wordt het proces voortgezet: het Federale Hooggerechtshof herroept de vonnissen. Een rechter had onder andere een relatie met een betrokken advocaat. Vanwege de betrokkenheid van de rechterlijke macht in Bielefeld worden er nieuwe hoorzittingen gehouden bij de regionale rechtbank in Dortmund. Uitkomst onbekend.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , .