Eerwraak verhaal

Belinda Akinyi A.
geboren: 1986
Doodgestoken: 30 juli 2015
Woonplaats: Erfurt
Herkomst: Kenia
Kinderen: 2 zonen (2 en 6 jaar)
Dader: haar vriend Ismail Nagi Z. (28 jaar)
Belinda komt naar Duitsland als aupair. Ze wordt misbruikt en gaat naar een huis. Via het internet ontmoet ze een Duitser die de vader wordt van haar eerste zoon.

Door de zoon krijgt Belinda in 2010 een permanente verblijfsvergunning, ze gaat scheiden van de vader van het kind. Daarna is ze weer samen met haar ex-vriendje Ismail, die tijdelijk bij haar woont en waarschijnlijk ook gewelddadig is. Het is onduidelijk of hij de vader is van de tweede zoon.

Ismail werkt als bakkershulp. Belinda heeft een klein bedrijf dat zich bezighoudt met buitenlandse belkaarten en werkt ook in het bejaardentehuis. Misschien wilde ze stoppen om een vervolgopleiding te volgen. Bovendien wil ze gaan scheiden.

Ismail wil dit niet accepteren. Hij steekt haar in haar appartement met een mes 85 maal. Ze sterft aan bloedverlies op het balkon. De zonen kijken naar de daad. Ismail is gearresteerd. Waarschijnlijk hadden de buren de politie gebeld.

Belinda's lichaam wordt overgebracht naar Kenia. De Joodse gemeenschap opent hiervoor een giftenrekening. De kwestie van de religie blijft open. Ismail had een moslim kunnen zijn en Belinda een christen, wat de namen zouden kunnen aanduiden. Er zijn echter artikelen waarin Nelson als naam van de dader wordt genoemd, die later eventueel als tweede naam kan worden toegevoegd. Maar het kan ook heel anders zijn. We zouden erg blij zijn met aanwijzingen!

In januari 2016 begint het proces voor de rechtbank van Erfurt. Beide zonen wonen nu in een pleeggezin. In februari wordt de dader veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf wegens doodslag.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , , .