Eerwraak verhaal

Poorna Kaameshwari Sivaraj en zoon Kailash Kuha Raj Geboren: 1984, 2017
Vermoord: xx-09-2020
Woonplaats: Brentford (Londen)
Herkomst: Maleisië
Kinderen: 1
Dader: haar echtgenoot Kuha Raj Sithamparanathan (42 jaar)
Volgens de politie heeft de vader ruim twee weken geleefd met de lichamen van zijn vrouw (36) en zoon (3) nadat hij haar met een mes had doodgestoken en zijn zoon had gewurgd. Ook hun hond was om het leven gebracht.

Kuha Raj Sithamparanathan pleegde zelfmoord op het moment dat de politie zijn woning binnenviel. Hij werd door politie en medici behandeld voor zijn steekwonden, maar stierf ter plaatse.

Buren zeggen dat het echtpaar problemen had tijdens de Covid-19 lockdown. Ze beweren dat ze de vrouw vaker hoorden schreeuwen tegen haar man om zijn medicijn in te nemen en hij had zijn medicijn ooit uit het raam gegooid.

"Tijdens de lockdown hoorde ik ze zeer vaak ruzie maken. Het ging maar door, de ene scheldpartij volgde de andere op, het was heftig. Mogelijk heeft de lockdown gezorgd voor veel stress binnen het gezin. Het is triest want het waren zeer aardige mensen, aldus een buurman op de Britse televisie." De politie onderzoekt de toedracht van het familiedrama.

Tot op heden is het onzeker of het hier gaat over eergerelateerd geweld of niet. We zijn benieuwd naar uw commentaar!

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , .