Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Dilek T.
geboren: 1983
gestoken: 31 mei 2011
Verblijfplaats: Berlijn
Herkomst: Turkije
Kinderen: 2 zonen
Dader: haar vriendje/ex-vriendje Kadir B. (38 jaar)
Dilek is opgegroeid in Braunschweig en heeft een Turks paspoort. Ze trouwde op haar 17e, raakte zwanger, scheidde en verhuisde naar Berlijn. Hier krijgt ze haar tweede zoon. Dilek werkt als schoonmaakster in een supermarkt en haalt met behulp van het arbeidsbureau haar middelbare schooldiploma (of is van plan dat te doen).

Haar vriend Kadir is opgegroeid in Duitsland en Istanbul, woont op Hartz IV en heeft een strafblad. Soms woont hij samen met Dilek als tweede vrouw. Hij is ook getrouwd met een andere Turkse vrouw en heeft twee kinderen. Deze relatie is ook gewelddadig totdat de vrouw hem verlaat.

Dilek doet verschillende keren aangifte tegen Kadir voor huiselijk geweld, maar meldt zich daarna niet meer bij de politie. Een gedrag, niet ongewoon in de aanloop naar een eremoord. Zelfs in het bijzijn van getuigen dreigt Kadir Dilek te vermoorden als ze hem verlaat. Dilek's voogdij is ingetrokken. De oudere zoon gaat naar zijn vader, de jongere naar een pleeggezin.

Alhoewel Kadir zijn ex-vriendin niet mag benaderen, rijdt hij haar op 31 mei 2011 naar haar werk, wacht in de auto en rijdt haar terug naar haar appartement in Berlijn Lichtenrade. Het is duidelijk dat hij haar wil controleren, maar ze werkt mee aan zijn gedrag. Terug in het appartement steekt hij haar.

Na afloop geeft Kadir zichzelf aan bij de politie. In ieder geval zou hij een paar dagen later een gevangenisstraf hebben moeten uitzitten. Hij vervoert het bloedige moordwapen in een koran. De noodarts vindt de stervende vrouw op een matras in de woonkamer. Ze bloedt dood en wordt begraven in Istanbul. Dilek's vader vraagt de voogdij over de twee zonen aan.

In januari 2012 begint het proces bij de rechtbank van Berlijn. In maart wordt Kadir veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor moord.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek, Turkije en getagd met , , .