Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Fadia
geboren: 1979
neergestoken: 30. november 2010
Woonplaats: Oberhausen
Herkomst: slachtoffer: Arabier; dader: Turkije
Kinderen: 2 meisjes
Dader: haar ex-vriend Ali (ten tijde van het misdrijf 37 jaar)
Ali is een mijnwerker, maar komt rond met zwartwerk. Terwijl hij pizza's bezorgt in Oberhausen, ontmoet hij Fadia, een Arabische vrouw. Ze hebben een aan-en-uit relatie.

Op 30 november 2010 doodt Ali zijn vriendin in haar appartement met 35 messteken, waarbij haar hoofd bijna wordt afgehakt. Een van de dochters, ongeveer 5 of 6 jaar oud, is getuige van de misdaad. Het vaderschap van de twee dochters is onduidelijk.

Na de misdaad brengt Ali de twee kleine meisjes naar de buren en belt de politie. Het proces begint in augustus 2011 in de arrondissementsrechtbank van Duisburg. De dader geeft de misdaad toe, maar verklaart dat hij het zich niet kan herinneren. Hoewel de dader het slachtoffer al vele malen had bedreigd, wordt hij in september 2011 veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor doodslag.

De echte namen van de dader en het slachtoffer zijn niet bekend. We verwelkomen alle nieuwe aanwijzingen in deze zaak!

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .