Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Fathia el Q.
geboren: 1969
doodgestoken: 18 februari 2011
Woonplaats: Düsseldorf
Herkomst: Marokko
Kinderen: 1 dochter, 1 zoon (beide volwassen)
Dader: haar ex-man Hassan M. (42 jaar)
Fathia trouwt met een man en heeft een zoon met hem. Als de man sterft, trouwt ze met een Marrokaan in Spanje en heeft ze een dochter met hem. In 2008 meldt ze hem aan voor geweldpleging, in 2009 krijgt ze een scheiding. De zoon woont in Marokko. Fathia woont met haar dochter in Spanje.

In november 2010 verhuist Fathia van Barcelona naar Düsseldorf, waarschijnlijk omdat ze door haar ex-man wordt aangevallen en met de dood wordt bedreigd. Haar (Duitse) moeder en zussen wonen in Düsseldorf.

Op 18 februari 2011 steekt Fathia's ex-man haar neer op de openbare weg. Getuigen waarschuwen de ambulance. Fathia sterft in het ziekenhuis aan haar verwondingen aan haar buik. De dader ontsnapt. Later vertelt een getuige dat in januari een Noord-Afrikaanse man met een foto op zoek was naar Fathia in dezelfde straat.

Vier dagen na de moord wordt de ex-echtgenoot in Spanje gepakt.

In september 2011 begint het proces bij de regionale rechtbank van Düsseldorf. In november wordt Hassan veroordeeld tot 13 jaar gevangenisstraf voor doodslag. De verdediging dient een beroep in. In oktober 2012 zal het proces opnieuw worden gevoerd. In januari 2013 wordt het vonnis bevestigd.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , .