Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Sebahat K.
geboren: 1973
gedood/gestoken: 12 februari 2011
laatste woonplaats: Rosenheim
Herkomst: Turkije
Kinderen: 2 (8 en 17 jaar)
Dader: haar ex-man Tamer (42 jaar)
In juni 2010 gaan Sebahat en Tamer scheiden. Ze hebben twee minderjarige kinderen. Tamer werkt in een snackbar. Na de scheiding bedreigt hij zijn ex-vrouw en slaat haar meerdere keren in elkaar. In maart 2011 wordt hij veroordeeld voor geweldpleging. Hij wordt bedreigd met deportatie naar Turkije.

Op 12 februari 2011 om 3.30 uur komt Sebahat thuis en wil zich omkleden voor haar baan in een bakkerij. Ze stapt uit de auto, de dader slaat haar met een knuppel. Hij schopt haar, schreeuwt dat ze moet sterven, steekt vijf keer een keukenmes in haar torso en wurgt haar met een lint dat uit een panty is gedraaid. Dan schuift hij de stervende vrouw onder een auto in de achtertuin.

Omdat Sebahat niet komt werken, bellen de collega's om 10 uur de politie. De agenten vinden het lichaam.

Op dezelfde dag wordt haar ex-man opgepakt door mobiele telefoon tracking in een bosrijke omgeving en bekent hij het misdrijf. Als motief geeft hij aan dat zijn ex-vrouw na de scheiding een nieuwe relatie is begonnen.

In augustus 2011 wordt Tamer door de regionale rechtbank van Traunstein veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens moord. In maart 2012 laat het Federale Hooggerechtshof revisie van de verdediging toe. Vanaf september 2012 zal de zaak opnieuw worden bekeken. De nu 18-jarige dochter getuigt dat haar vader vaak gewelddadig was: tegen de moeder, tegen de dochters en waarschijnlijk ook tegen een nieuwe partner. In december wordt het vonnis - levenslange gevangenisstraf voor moord - bevestigd.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Turkije en getagd met , , , , .