Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Zorica H.
geboren: 1990
gestoken: 20/21 februari 2011
Verblijfplaats: Taufkirchen/Opper-Beieren
Herkomst: Slachtoffer: Bosnië; Dader: Turkije
Kinderen: ze was zelf een kind
Dader: Harun A. (18 jaar oud, geboren in Duitsland)
Zorica werkt in discotheken en supermarkten en wordt zwanger van een loopbaanbegeleider en oud-verkoper uit Erding, Harun genaamd. Hij heeft een Duits paspoort en Turkse wortels. Er is waarschijnlijk geen of slechts een korte relatie.

In de nacht van 21 februari 2011 komt Harun naar het appartement van Zorica, mogelijk omdat de aanstaande moeder wil praten over alimentatie. Later zegt een politiewoordvoerder dat de dader "zich diep gekrenkt voelde in zijn eer."

Harun bindt Zorica vast en steekt haar - met "ongelooflijke brutaliteit" en "extreme wreedheid", zoals later wordt gezegd - 165 keer. Hij doodt daarmee de aanstaande moeder en de ongeboren dochter. Buren waarschuwen de politie de volgende dag om 12 uur 's middags.

Zoekend naar de vader van het kind, vinden de agenten Harun in zijn appartement. Na de eerste ontkenning bekent hij de misdaad.

In een ander verhoor beweert Harun dat hij de misdaad samen met een 20-jarige Turk heeft gepland, voorbereid en geëxecuteerd.

Het proces tegen Harun en zijn handlanger Vedat begint in oktober 2011 bij de regionale rechtbank van Landshut. Vedat hield het slachtoffer vast terwijl de hoofddader Zorica neerstak. Het hoge aantal steekwonden is typerend voor een eerwraak. Beide zijn veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf, de hoogste straf in het jeugdstrafrecht.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek, Turkije en getagd met , , .