Eerwraak verhaal

Merita (en Jeff G.)
geboren: 1972 (en 1977)
Geschoten: 15 juli 2017
Woonplaats: Nürtingen (bij Stuttgart)
Herkomst: Kosovo
Kinderen: 4 dochters, 1 zoon
Dader: haar man Rasim L. (55 j.)
Merita en Rasim trouwen in 1989 in Kosovo en komen een jaar later naar Duitsland. Ze krijgen vier dochters en een zoon. De oudste dochter is 24 jaar oud en heeft een 2 jaar oude zoon met haar 40-jarige partner Jeff, die als landschapsarchitect werkt. Het beroep van Rasim wordt aangeduid als een opgeleide slotenmaker.

In het appartement van Jeff en zijn verloofde is er een ruzie met de schoonvader op 15 juli 2017. Hij verlaat het appartement en keert terug met een pistool. Hij schiet de verloofde en vervolgens zijn vrouw Merita neer. Beiden sterven op de plaats van de misdaad. De dochter van de dader kan zichzelf en haar tweejarige zoon in een ander huis redden. De politie arresteert de dader.

Het belangrijkste motief is de wens van de vrouw om te scheiden. Ook de dochter wilde waarschijnlijk niet meer voldoen aan de instructies van haar vader.

Het proces begint in maart 2018 bij de regionale rechtbank van Stuttgart. Blijkbaar is ook de zoon van het echtpaar betrokken bij de misdaad. Hij was met zijn vader gekomen en wilde vechten. De moeder was als kamermeisje aan de slag gegaan en emancipeerde. Ze wilde onder andere haar eigen bankrekening. De dag van de misdaad had ze haar intentie uitgesproken om te scheiden.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met .