Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Hassan
geboren: 1978
gestoken: 19 februari 2020
Woonplaats: Husum (Noord-Friesland)
Herkomst: Dader: Turkije
Kinderen: onduidelijk
Dader: Talat T. (31 jaar bij de misdaad), ex-echtgenoot van zijn vriendin (24 jaar)
Op 19 februari 2020 steekt Talat de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw in haar appartement en verwondt hem levensbedreigend. Misschien is het gewoon een vriend van de ex-vrouw. Misschien is het iemand die ze om bescherming vroeg.

Het slachtoffer wordt naar het ziekenhuis gebracht en overleeft het. Talat vlucht. Er wordt een openbare klopjacht voor hem gehouden. Er is niets anders bekend, zelfs niet de echte naam of oorsprong van het slachtoffer.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Moordpoging, Onderzoek, Turkije en getagd met , , , , .