Eerwraak verhaal

Kader Dogru
geboren: 1990
doodgeslagen: 5/6 juni 2015
Woonplaats: Oer-Erkenschwick (NRW)
Herkomst: Turkije
Kinderen: 1 dochter (9 jaar)
Dader: onduidelijk; verdachte: haar man Orhan Dogru (41 jaar)
Kader krijgt haar dochter op haar zestiende. De vader is haar man, Orhan, die 16 jaar ouder is. Zijn beroep wordt aangeduid met vrachtwagenchauffeur.

In juni 2015 meldt hij zijn vrouw als vermist. Op 10 juni vindt een wandelaar het lichaam halfnaakt in Waltrop gelegen aan het Dortmund-Eemskanaal. Later wordt gezegd dat ze eerst werd doodgeslagen, daarna met een kussen werd gestikt en vervolgens in het kanaal werd gegooid. Kader was Alevitin.

In december wordt Orhan gearresteerd, maar hij ontkent de daad. In mei 2016 begint de rechtszaak bij de arrondissementsrechtbank van Bochum. In oktober wordt de echtgenoot vrijgesproken onder sterk protest van het openbaar ministerie.

Als Orhan niet de dader was, zou dit waarschijnlijk een zelfmoord of een ongeluk zijn, dus geen eerwraak.

Het Openbaar Ministerie is in beroep gegaan. In december 2017 wordt de zaak, bij wijze van uitzondering in het openbaar, terugverwezen naar het Federale Hooggerechtshof. De beslissing wordt teruggedraaid en de zaak wordt terugverwezen naar een andere kamer in Bochum. De rechters in Karlsruhe zien echter ook een dunne bewijsbasis.

De verdachte wordt in februari 2018 opnieuw gearresteerd. Op dat moment woont zijn dochter bij hem. In maart wordt het proces volledig heropend. Een interessant detail: de dader zou de auto van zijn broer hebben gebruikt om het lichaam te vervoeren. De verdachte zwijgt over de beschuldiging.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , , .