Eerwraak verhaal
Geboren: 1980
vermoord: 15/16 oktober 1997
Woonplaats: Viernheim/Hessen
Herkomst: Jordanië
Kinderen: geen, ze was pas 17 jaar oud
Daders: haar vader Mahmoud al S. (49 jaar ten tijde van het misdrijf), haar broers Kahled (30 jaar) en Walid (28 jaar)
Khawla is een van de negen kinderen in een Jordaans gezin. Ze groeit op in Duitsland en is waarschijnlijk goed geïntegreerd. Haar vader Mahmoud belooft haar aan een man in Jordanië die zij niet kent. Khawla wordt echter verliefd op een Italiaan genaamd Raffaele. Naar verluidt, willen de twee trouwen.
Als het (valse) gerucht de ronde doet dat Khawla zwanger is, slaan haar vader en broers haar in de flat van Kahled. De moeder dringt er bij hen op aan haar te doden. De broers nemen de jonge vrouw mee naar het Viernheim bos in de auto van haar vader. Kahled hakt haar hoofd eraf met een bijl. Een ander 15-jarig broertje moet getuige zijn van de moord. Ze begraven het hoofd en verbergen de romp in de struiken. Daarna geven ze Khawla als vermist op.
De vader heeft vermoedelijk een strafblad wegens kindermishandeling. Khawla's zaak is in behandeling bij het Bureau Jeugdzorg.
Pas drie maanden later wordt het lichaam ontdekt. Er kan een anonieme tip zijn geweest aan het eind van januari 1998. Intussen is de familie echter naar Jordanië gevlucht. Er is daar waarschijnlijk ook een proces, dat eindigt in vrijspraak (naar verluidt omdat de identiteit van het lichaam niet duidelijk is). Het gezin keerde vervolgens begin 2004 terug naar Duitsland. Vader en broers zijn gearresteerd.
In oktober 2004 tonen de verdachten voor de regionale rechtbank van Darmstadt geen berouw en zijn ze zichtbaar op hun gemak. Het proces wordt in eerste instantie afgebroken wanneer een advocaat van de verdediging overlijdt aan een hartaanval.
Een oudere zus van Khawla moet begin 2005 getuigen, zij staat onder politiebescherming wegens diverse doodsbedreigingen. Een andere zuster wil de vader beschermen met haar getuigenis, maar raakt verwikkeld in duidelijke tegenstrijdigheden.
Vader en zonen worden veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De moeder, die in Jordanië woont, wordt onderzocht voor aanzetten tot moord. Ze sterft in 2014.
Wat is eerwraak? |
Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:
Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije. |
Laatste berichten
-
Brandmoord Narges Achikzei. Een doofpot. Een tijdlijn.
-
Eerwraak in Teheran: Moordenaar veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf
-
Eerwraak in Zehlendorf, Duitsland: Man steekt ex-vrouw dood
-
Man doodt vrouw en man in Gilan, Iran
-
Vrouw doodgeschoten voor de ogen van haar 4-jarige zoontje in Rijswijk
-
Eerwraak in Darrehshahr, Iran: 17-jarig meisje vermoord door haar vader
-
Eerwraak in Swat, Pakistan: Vrouw en drie dochters vermoord
-
Eerwraak in Gwalior, India: Vader wurgt zijn dochter
-
Femicide in Sib en Soran, Iran: Man vermoordt echtgenote en schoonmoeder
-
Eerwraak in Bhanpura, India: Vader gearresteerd voor moord op zijn dochter