Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Mala en Lara
geboren: 2012, 2015
vermoord: 28 juli 2018
Woonplaats: Dresden
Herkomst: Mozambique
Kinderen: het waren zelf kinderen
Dader: haar vader Eduardo A. (bij daad 55 j.)
Eduardo komt uit Mozambique en kwam naar de DDR voor de val van de muur. Hij werkt als verpleegkundige. Later heeft hij een vriendin die 20 jaar jonger is, ook uit Mozambique, misschien een geïmporteerde bruid. De twee hebben 2 kleine dochters.

Het paar gaat uit elkaar. Op 28 juli 2018 bezoeken de dochters hun vader. Wanneer hij hen niet terugbrengt, waarschuwt de moeder de politie. De agenten vinden de meisjeslichamen dood in het appartement.

Deze handeling hoeft geen eerwraak te zijn. Als het bijvoorbeeld een daad van drugsintoxicatie is, halen we de zaak weer uit het archief. Waarschijnlijk is de zaak echter meer als volgt: rond de jaarwisseling was er al een melding van huiselijk geweld. De vrouw wil scheiden. Om zijn macht te demonstreren vermoordt Eduardo zijn dochters. Hun echte namen zijn niet bekend.

Een detail: Er is een aanwijzing dat het Openbaar Ministerie en de politie geen verdere verklaringen over de moord wilden afleggen, maar dat de dader "extreem brutaal" te werk was gegaan. Dat zou kunnen pleiten voor onthoofding. Misschien is de verklaring "en ook uit eerbied voor de familie" precies zo te lezen. Uit dezelfde tijd is er een verslag in het nieuws van de ZDF van vandaag "Islamisten onder verdenking: mensen in Mozambique onthoofd.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , .