Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Maria
geboren:1984
doodgestoken: 12 juli 2012
Verblijfplaats: Lauffen (wijk Heilbronn)
Herkomst: Slachtoffer: Portugal; Dader: Turkije / Koerd
Kinderen: 6
Dader: Haar ex-man (31 jaar)
Op 12 juli 2012 zit Maria 's ochtends met een vriendin in een café (of snackbar) aan de Bahnhofstraße in Lauffen. Later zal de krant zeggen dat ze zes kinderen heeft, wat onwaarschijnlijk is, maar wel mogelijk gezien haar leeftijd (28 jaar). Om 11 uur komt haar ex-man opdagen en steekt haar neer. De twee hebben een zoon wiens vaderschap de Koerd heeft erkend. Het is echter niet duidelijk of hij de biologische vader is. Aangezien de dader naar Turkije wordt gedeporteerd, verwacht hij mogelijk voordelen van een dergelijk "vaderschap".

De spoedarts kan het leven van de vrouw niet meer redden. De dader ontsnapt en wordt 's middags gearresteerd in een appartement in Lauffen.

De dader had eerder zijn ex-vrouw gestalkt. Daarna had ze een benaderingsverbod gekregen. Maria is niet de echte naam van de vrouw. We zijn blij met tips.

In december 2012 wordt de dader door de regionale rechtbank van Heilbronn veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Op zijn vroegst na 15 jaar kan een vrijlating worden overwogen.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek, Turkije en getagd met , , , , .