Eerwraak verhaal

Martina Kreutzer
geboren: 1987
gestoken: 24 januari 2011
Woonplaats: Krefeld
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; Dader: Turkije
Kinderen: 2 (18 maanden, 3 jaar)
Dader: haar partner Sinan Emre (21 jaar, geboren in Duitsland)
Rond 2006 leren Martina en Sinan (die in Krefeld zijn geboren en Turkse ouders hebben) elkaar op school kennen. Ze hebben twee kinderen samen. Er is veel ruzie, waarschijnlijk ook fysiek misbruik. Daarom besluit Martina begin 2011 om haar partner buiten de deur te zetten.

Op 21 januari gaat ze naar haar moeder voor koffie. Daarna komt ze terug om te zien of Sinan zich aan de afspraak heeft gehouden en is verhuisd. Maar hij is er nog steeds. De twee beginnen te twisten. Als Martinas moeder's partner belt om te kijken of alles in orde is, vraagt ze hem onmiddellijk te komen. Dan is de verbinding verbroken.

Sinan stak Martina 20 keer met een slagersmes. Ze sleept zichzelf het trappenhuis in en valt. Daar is ze gevonden door de vriend van haar moeder. Kort daarna sterft ze in het ziekenhuis. De dader wordt gepakt voor het huis van zijn ouders.

Na de eerste ontkenningen bekent hij de misdaad en geeft aan dat hij drugsproblemen heeft. Hij heeft onder andere een strafblad voor een overval. Het feit dat hij geen moeite doet om een reguliere baan te vinden zou ook de reden voor de ruzie zijn geweest.

De kinderen van Martina en Sinan worden naar hun grootouders gebracht.

In juli 2011 is Sinan veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf. De reden die wordt gegeven is zijn zeer lage intelligentie.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Klokkenluider, Onderzoek, Turkije en getagd met , , , .