Eerwraak verhaal

Nader
geboren: 1999
gestoken: 8 februari 2020
Woonplaats: Bocholt (NRW)
Herkomst: Slachtoffer: Afghanistan, Dader: Irak
Kinderen: vermoedelijk geen
Dader: de ex-man van zijn vriendin (33 jaar)
Nader komt naar Duitsland als vluchteling uit Afghanistan en werkt als hulpverlener. Hij speelt ook voetbal in het 3e team van het 1e FC Bocholt. Hij begint een relatie met een 5 jaar oudere vrouw. Op 8 februari 2020 wordt hij 's avonds door haar ex-man op straat doodgestoken. Hij sterft in het ziekenhuis.

De sportclub zamelt donaties in om een begrafenis in Iran mogelijk te maken. Vermoedelijk zijn de ouders vanuit Afghanistan naar Iran gevlucht.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , .