Eerwraak verhaal

Nila
geboren: 1993
gewurgd: 7/8 oktober 2012
Woonplaats: Paderborn
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: waarschijnlijk geen
Dader: haar man Habibullah N. (20 jaar)
Habibullah is een import bruidegom uit Afghanistan. In het najaar van 2011 trouwt hij met zijn nicht Nila, die in Duitsland woont, in Kabul. In het voorjaar van 2012 komt hij naar Paderborn. Daar gaat hij naar school.

Er zijn waarschijnlijk incidenten waarvoor de politie wordt gebeld, de vreemdelingendienst wordt geïnformeerd.

In de nacht van 8 oktober 2012 wurgt Habibullah zijn 19-jarige vrouw met een sjaal en belt hij de politie.

In maart 2013 begint het proces voor de jeugdrechtbank van de regionale rechtbank van Paderborn. Habibullah is veroordeeld tot 7 jaar en 6 maanden jeugddetentie. Na een deel van de straf zal hij zeker worden uitgezet. Nila is niet de echte naam van de vrouw.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , .