Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Roya
geboren: 1975
doodgestoken: 23 november 2016
Woonplaats: Bergen aan de Rügen
Herkomst: Syrië
Kinderen: min. 3 (8, 16, 24 jaar)
Dader: haar echtgenoot Mohamad A. (53 jaar)
Roya en Mohamad komen in augustus 2014 met hun 2 jongere kinderen naar Duitsland. Samen met hun oudste zoon, die daar al woont, wonen ze als erkende vluchtelingen in Bergen op het eiland Rügen. Waarschijnlijk hebben ze nog 2 kinderen die misschien zijn teruggekeerd tijdens de vlucht. Mohamad's beroep wordt aangegeven met stukadoor.

Het leven in Duitsland ontwikkelt zich niet zoals Mohamad wenst. Er zijn conflicten, waarschijnlijk ook huiselijk geweld. Met de steun van haar zonen zet Roya haar man tijdelijk buiten de deur. Hij brengt de nacht buiten door en observeert het appartement dag en nacht - een stalkingsverhaal, niet ongebruikelijk in de aanloop naar een eerwraakmoord.

Op 23 november 2016 steekt Mohamad zijn vrouw vroeg in de ochtend meer dan 20 maal met een mes in haar appartement. Zwaar gewond rent ze de straat op en stort in. Getuigen waarschuwen de politie.

Roya sterft in het ziekenhuis, de dader wordt gearresteerd op de plaats van het misdrijf. De twee jongere kinderen gaan naar de oudste zoon.

In mei 2017 begint het proces van doodslag bij het Regionaal Hof van Stralsund. Mohamad zegt dat zijn vrouw en kinderen in Duitsland steeds onafhankelijker zijn geworden. Hij wilde zelf niet eens naar Duitsland komen. Hij eist de doodstraf voor zichzelf.

In juni wordt de dader veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor doodslag. Roya is niet de echte naam van de vrouw.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , , , .