Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Tina Ghiassi
geboren: 1980
doodgeschoten: 23/24 november 2016
Woonplaats: Köln-Weiden
Oorsprong: Slachtoffer: onduidelijk, vermoedelijk Duitsland; dader: Iran
Kinderen: ze was 5 maanden zwanger
Dader: haar man Mehdi K. (48 jaar)
Tina en de 12 jaar oudere Mehdi trouwen in de zomer van 2016 in Denemarken. Vermoedelijk is Tina op dit moment al zwanger (met een meisje). Ze werkt als cosmetica verkoopster. Mehdi zou hebben gewerkt als lijfwacht voor de Iraanse regering. Hij kan daarom een pistool hebben. Er wordt gezegd dat hij "zwijgzaam en conservatief" is.

Op 24 november schiet hij zijn vrouw neer en laat het lichaam achter op een pad bij een schoolgebouw. Vluchtelingen worden ondergebracht in de sportschool, een bewaker vindt het lichaam. Later zal gezegd worden dat hij zich gestoord heeft aan de westerse levensstijl van zijn vrouw.

De man wordt gearresteerd in het gemeenschappelijke appartement. Hij kan geprobeerd hebben om zijn polsen door te snijden. Hij stuurt een foto van zijn bloedende polsen naar een vriend via zijn mobiele telefoon. Hij bekent de misdaad. De broer van het slachtoffer wil ook zelfmoord plegen als hij van de dood van zijn zus hoort. Babak probeert zichzelf te verdrinken in een meer en wordt op het laatste moment gered.

De volgende details zijn te vinden in het Mehdi-rapport: De Iraniër heeft een vrouw in Iran, met wie hij waarschijnlijk ook kinderen heeft. Hij komt voor het eerst naar Duitsland in 1993. Hij sluit 3 huwelijken in Duitsland of Denemarken, die dienen om een verblijfsstatus te verkrijgen. Mehdi wordt meerdere malen uit Duitsland gedeporteerd. Hij probeert onder andere grondslagen voor asiel geldend te maken. Hij had een vrouw verkracht in Iran, dus werd hij bedreigd met de doodstraf (dit zou zijn reden voor asiel moeten zijn, maar het blijkt een leugen te zijn). Ook diverse zelfmoordpogingen wijzen erop dat deportatie steeds opnieuw moest worden verhinderd. Bijvoorbeeld in 2008, toen hij in het ziekenhuis werd behandeld en daarom niet kon worden uitgezet. Mogelijkerwijs zijn er artsen die samenwerken.

Het volgende is te vinden over Tina: De naam Tina klinkt als van Duitse afkomst. Men kan ervan uitgaan dat Mehdi zeker niet zou trouwen met een vrouw met een Iraans paspoort. Tina heeft echter een broer met de Perzische voornaam Babak. Ze ligt ook begraven op een islamitische begraafplaats in Essen, maar met een hart van rozen en roze ballonnen. De naam die ze koos voor haar dochter is Perzisch: Nefas. Een verklaring zou kunnen zijn dat Tina een Duitse moeder en een Iraanse vader had.

In juni 2017 begint het proces voor de arrondissementsrechtbank van Keulen. In juli wordt Mehdi veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor moord en abortus.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , , .