Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Sabine
geboren: 1968
Poging tot moord: 3 september 2019
Verblijfplaats: Uetze-Krätze (bij Hannover)
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; Dader: Dominicaanse Republiek
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar ex-man Danilo (33 jaar oud bij de misdaad)
Danilo is 33 jaar oud en bekend bij de politie. Hij heeft een Dominicaans en een Duits paspoort. Dit laatste waarschijnlijk vanwege zijn huwelijk met Sabine, die 18 jaar ouder is. Een krantenartikel beschrijft haar later als een "zeer goed verzorgde gediplomeerde bedrijfskundige".

De twee zijn gescheiden, maar wonen nog steeds samen. Op 3 september 2019 stak Danilo Sabine met een mes en hield haar 3 uur vast. Alleen met een beetje geluk kan ze ontsnappen naar de buren. Ze bellen de politie. De dader is gearresteerd in de buurt van de plaats delict. Sabine wordt naar het ziekenhuis gebracht en overleeft het.

De echte namen van de betrokkenen zijn niet bekend. Het is mogelijk dat dit een eerwraak is. Maar het kan ook een moord onder waanvoorstellingen zijn. De moordenaar heeft een doktersverklaring voor paranoïde schizofrenie.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Bronnen:
Geplaatst in Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , , .