Eerwraak verhaal

Stefan Raaff
geboren: 1967
doodgeschoten: 10 december 2012
Woonplaats: Frechen (bij Keulen) / Kerpen
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; Dader: Iran
Kinderen: 1
Dader: Nasser A. (46 jaar)
Nasser (ook: Narza) komt uit Iran, runt de kiosk "Em Veedel" in Keulen en is getrouwd. Het paar woont in Kerpen en heeft een zoon. Zij scheiden in 2010 en dat is eind 2012 officieel. Er is een geschil over voogdijschap.

Nasser gelooft dat zijn ex-vrouw een affaire heeft met de professionele bokser Stefan Raaff. De twee mannen kennen elkaar van de vechtsportschool. Het is mogelijk dat Nasser zijn trainer voorziet van illegale middelen, drugs, opium, pijnstillers, amfetaminen, etc.

De professionele bokser is echter samen met een andere vrouw (een Zweedse vrouw), met wie hij een gemeenschappelijke flat heeft in Frechen. Elders wordt gezegd dat Stefan in Dormagen woont en op de avond van het misdrijf zijn vriendin bezoekt. De bokser heeft waarschijnlijk ook een dochter, die waarschijnlijk bij haar moeder woont (onduidelijk).

Op 10 december 2012 zal Nasser hem in een hinderlaag lokken. Stefan geeft die avond les in een vechtsportcentrum en rijdt dan naar huis in zijn auto. Hij komt eruit. Nasser schiet hem neer in de straat. De noodarts kan hem niet meer redden. Ondanks de klopjacht wordt de moordenaar niet gepakt. Aangezien Stefan ook als uitsmijter werkt, wordt er in eerste instantie van uitgegaan dat het om een biker-vechtpartij gaat. Slechts 9 dagen later wordt Nasser gearresteerd in zijn Keulse kiosk.

Het proces start in augustus 2013. Nasser blijft stil. Een politievrouw meldt dat Stefan zich duidelijk bedreigd voelde. Een getuige wordt verondersteld Nasser een alibi te verschaffen, maar maakt zichzelf ongeloofwaardig in de rechtbank. Een deskundige verklaart dat de dader egocentrisch is, bezitterig, controlerend en voortdurend bezig is met de eer en de cultuur. Om een onbekende reden weigert de ex-vrouw van de dader (die als verzorger op een basisschool werkt) te getuigen.

In november wordt de dader door de rechtbank van Keulen veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. De verdedigingsadvocaten gaan in beroep.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Onderzoek en getagd met , , , .