Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Oma, moeder en twee kinderen
geboren: 1956, 1989, 2014, 2018
vermoord: 28 maart 2020
Woonplaats: Etten-Leur
Herkomst: Nederlander met Turkse ouders
Kinderen: 2
Dader: Onur Kandemir (33 jaar)
Zaterdag 29 maart 2020 rond 18.15 trof de politie in een woning aan de Dasseburcht in Etten-Leur de levenloze lichamen aan van de gepensioneerde Turkse tolk Hikmet Kandemir (64 jaar), haar schoondochter Gulcan Kandemir en diens zoon Atakan Kandemir (6 jaar) en dochter Deniz Kandemir (2 jaar).
Onur Kandemir
Hoofdverdachte is de in Etten-Leur geboren en getogen Onur Kandemir (33 jaar). Volgens buurtbewoners is hij een vriendelijke man en zou hij een paar maanden geleden met zijn gezin bij zijn moeder zijn ingetrokken. Een arrestatiebevel is uitgevaardigd waarin de autoriteiten uitspreken dat ze zich zorgen maken om het psychisch welzijn van deze viervoudige moordverdachte. Onur Kandemir zou een gevaar zijn voor anderen en voor zichzelf.

Geruchten gaan rond over huiselijk geweld, een Turkse reporter schetst het volgende scenario: Toen de vrienden van Hikmet Kandemir haar niet konden bereiken stuurden ze een bericht naar de zoon Onur Kandemir. In reactie daarop stuurde hij foto’s van zijn moeder, vrouw en kinderen en schreef daarbij: “‘ze zijn erg ziek, ze kunnen niet praten (te woord staan)”. Het incident werd onmiddellijk gemeld bij de politie. Zij gingen het huis binnen en ontdekten vier lichamen en stelden vast dat Onur Kandemir niet meer telefonisch bereikbaar was en waarschijnlijk op de vlucht was geslagen.

Een buurvrouw vertelt dat de woningen behoorlijk gehorig zijn en dat ze sinds vrijdagavond de kinderen niet meer heeft gehoord.

Een bijeenkomst voor geëmotioneerde buurtbewoners in Etten-Leur is spijtig genoeg niet te organiseren vanwege samenscholingsverboden die zijn ingesteld om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen daarom telefonisch psychische hulp krijgen.

De familie was bekend bij de plaatselijke moskee. De moskee heeft ook hulp en bijstand aangeboden.

Op 31 maart werd Onur Kandemir in Etten-Leur gearresteerd nadat hij door meerdere personen was herkend als de gezochte moordverdachte. De politie hoopt dat Onur Kandemir hen meer inzicht in zijn beweegredenen kan verschaffen.

We zouden blij zijn met aanwijzingen! Voor een e-mail rechtstreeks aan ons kunt u gewoon hier klikken.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Klokkenluider, Onderzoek en getagd met , , .