Kaan (18) doodgestoken in Berlijn! Vanwege ruzie over de ex-vriendin

Kaan Ö.
geboren: 2003
doodgestoken: 15/16 januari 2022
Woonplaats: Berlijn
Oorsprong: Turkije
Kinderen: waarschijnlijk geen
Dader: een 20-jarige ten tijde van het misdrijf
Kaan is afgestudeerd aan de middelbare school in Berlijn-Lichterfelde. In de nacht van 16 januari 2022 wordt hij in een park doodgestoken door een 20-jarige. Hij sterft in het ziekenhuis.

Verschillende mannen waren die avond in het park bijeengekomen om een geschil over een meisje te beslechten. Ze worden gearresteerd op het S-Bahn station, de steker de volgende dag. Later leggen vrienden een Koran op de plaats van zijn sterven. Kaan's lichaam wordt naar Ankara gebracht.

De vermeende dader wordt in februari tegen de wil van de Berlijnse openbare aanklager vrijgelaten uit voorarrest.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek, Turkije en getagd met , , , , .