Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Bilan
Geboren: 1981
Poging tot moord: 25 augustus 2021
Woonplaats: Groß-Gerau (Hessen)
Herkomst: Somalië
Kinderen: ja, aantal onduidelijk
Dader: haar man Abdul I. (ten tijde van het misdrijf 39 jaar)
Op 25 augustus 2021 gaat een Somalische man 's avonds met een mes achter zijn vrouw, haar moeder en 2 buren aan. De 66-jarige moeder is het zwaarst gewond. De twee buren (43 en 46 jaar oud) raakten ook gewond.

De dader wordt door de politie doodgeschoten. De doden worden niet onderzocht, dus er komt geen rechtszaak. De echte namen van de betrokkenen zijn niet bekend.

Er is een "gezinsverzorgster" die verzekert dat de dader een goedhartig mens was. Het echtpaar had kinderen, hoeveel is onduidelijk.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , , .