Vrouw doodgestoken in Darmstadt: ex-vriend in hechtenis op verdenking van moord

Judith S.
geboren: 1992
doodgestoken: 24 november 2022
Woonplaats: Darmstadt
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; Dader: Afghanistan
Kinderen: waarschijnlijk geen
Dader: haar ex-vriend Fahim Z. (25 jaar oud ten tijde van het misdrijf)
Judith werkt als "hooggekwalificeerd werknemer" bij een levensmiddelenbedrijf in Darmstadt. Ze is samen met de vechtsporter Fahim. In november 2022 verbreekt ze haar relatie.

Een paar dagen later, op 24 november, gaat Fahim eerst op haar auto af en trapt en slaat de auto. Daarna gaat hij naar haar (of zijn) flat in het Johannesviertel in Darmstadt en steekt haar dood.

De broer van het slachtoffer vindt de zwaargewonde vrouw en belt de hulpdiensten. Judith sterft ter plekke. Het mes wordt gevonden.

Fahim wordt in de buurt van de plaats delict gearresteerd. Hij heeft een strafblad voor geweld tegen vrouwen, elders staat: voor een vermogensdelict.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , .