62-jarige man vermoordt zijn vrouw in Hannover

caret-down caret-up caret-left caret-right
Gülüsan T.
geboren: 1965
doodgestoken: 8 juni 2022
Woonplaats: Hannover
Oorsprong: onduidelijk
Kinderen: geen gemeenschappelijke
Dader: haar echtgenoot Osman T. (62 jaar oud ten tijde van het misdrijf)
Na de moord steelt Osman geld, goud en juwelen van zijn vrouw en stuurt het naar zijn kinderen. Dan zou hebzucht een motief zijn. Er wordt gezegd dat Gülüsan uit Turkije kwam en met Osman trouwde. Onmiddellijk nadat ze haar verblijfsvergunning had, zou ze van hem hebben willen scheiden. Wat Osman waarschijnlijk ziet als bedrog. Of het is een verzonnen motief. Misschien wil Gülüsan gewoon van haar man scheiden, wat Osman niet wil accepteren.

Wat ons bij de eer brengt. Het stel ontmoette elkaar in Turkije rond 2019. Vermoedelijk hebben ze allebei kinderen uit eerdere relaties. Osman werkt voor Volkswagen in Hannover. Gülüsan trekt bij hem in.

Op 8 juni 2022 steekt hij haar dood met 18 messteken. Daarna wordt hij dronken en belt de politie. Als de agenten voor de deur staan, gaat hij op ze af, vermoedelijk om zich te laten neerschieten. De politieman blijft ongedeerd.

In december 2022 begint het proces bij de regionale rechtbank van Hannover. Een audiobestand van het misdrijf is gevonden op de mobiele telefoon van het slachtoffer. De aanval op de politieagent wordt ook berecht als poging tot moord.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , .