Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Rana
geboren: 1998
doodgestoken: 5 september 2021
Woonplaats: Ahrensburg (bij Hamburg)
Herkomst: Afghanistan
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar echtgenoot (38 jaar oud ten tijde van het misdrijf)
Op 7 september 2021 valt een 38-jarige Afghaan op tijdens een routinecontrole in de buurt van Hof (Beieren). Hij wil met de bus naar Milaan/Italië. Hij zegt dat zijn vrouw zelfmoord heeft gepleegd.

De 23-jarige dode Afghaanse vrouw is gevonden in een vluchtelingenverblijf in Ahrensburg in Schleswig-Holstein. Ze heeft 28 steekwonden, is doodgebloed en is bedekt met een tapijt. Haar echte naam is niet bekend, evenmin of ze kinderen had.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , .