Eerwraak verhaal

Makeda
Geboren: 1991
Poging tot moord: 1 september 2021
Woonplaats: onduidelijk
Herkomst: Eritrea
Kinderen: 2
Dader: haar echtgenoot (30 jaar ten tijde van het misdrijf)
Op 1 september 2021 stak een Eritreeër zijn vrouw of partner neer voor een huis in Essen-Altendorf. Ze is ernstig gewond en naar het ziekenhuis gebracht. Getuigen bellen de politie en de dader wordt gearresteerd. De twee hebben 2 kinderen die onder de hoede van het bureau jeugdzorg zijn geplaatst. Tot dusver is het onduidelijk waar het slachtoffer en de dader wonen - zij wonen niet in Essen. De echte namen zijn ook niet bekend.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , , .