Comité Gerechtigheid voor Shaheena Shaheen eist dat politie de moordverdachten arresteert en stopt met treuzelen

caret-down caret-up caret-left caret-right
Namens het comité Gerechtigheid voor Shaheena Shaheen heeft haar zus Masooma Shaheen een ontmoeting gehad met de advocaat Jareen Dashti omdat de moordenaars van gerenommeerd kunstenaar en journalist Shaheena Shaheen nog steeds niet door de Pakistaanse autoriteiten zijn gearresteerd. Zij ontving een update over de voortgang van de zaak.

Na de ontmoeting zei Masooma Shaheen dat de politie van Turbat voortdurend de rol van stille toeschouwer speelde door het kind te troosten. In het huidige tijdperk van wetenschap en technologie, kan een verdachte gemakkelijk opgespoord worden met verschillende middelen. De verdachte is momenteel in Karachi.

Shaheena Shaheen werd op 5 september 2020 in Turbat, Balochistan, met twee kogels in het hoofd doodgeschoten, vermoedelijk in opdracht van haar echtgenoot.

Wij doen een beroep op de Pakistaanse minister van Binnenlandse Zaken, IG Politie Balochistan, DIG Makran om onmiddellijk de hoofdverdachte te arresteren die in de aangifte (FIR) wordt genoemd.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Innovatie, Klokkenluider, Onderzoek en getagd met , , , .