De vermoorde 17-jarige Tabitha werd gevonden bij de rivier Enz in Unterriexingen

caret-down caret-up caret-left caret-right
Tabitha E.
geboren: 2005
Vermoord: 12 juli 2022
Woonplaats: Asperg (bij Stuttgart)
Herkomst: Slachtoffer: Duitsland; Dader: Syrië
Kinderen: geen
Dader: Naiem A. (35 jaar oud op het moment van het misdrijf)
Tabitha zit in de 11e klas van een school in Ludwigsburg en woont nog steeds bij haar ouders in Asperg, Baden-Württemberg. Op 12 juli 2022 gaat zij van daar in de namiddag naar Ludwigsburg - naar verluidt om te gaan winkelen - en keert niet terug.

De 17-jarige wordt 5 dagen vermist, en op 17 juli wordt haar lichaam gevonden in Markgröningen-Unterriexingen, district Ludwigsburg. Een verdachte is gearresteerd: Naiem zou een bouwvakker zijn, mogelijk ook een drugsdealer. Het is mogelijk dat hij samen is of was met Tabitha, hoewel hij meer dan twee keer zo oud is als zij (als zijn leeftijd juist is. Er zijn buren die denken dat hij jonger is).

Of er een eer motief is, is volledig open - de gearresteerde man zwijgt.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .