Eerwraak in India: Jackie (Patwari) doodgeschoten en onthoofd door de broers van zijn vrouw omdat ze woedend waren over hun liefdeshuwelijk

caret-down caret-up caret-left caret-right
Jackie (Patwari)
Geboren: -
Doodgeschoten: 18 april 2022
Woonplaats: Mohalla Khatikaan, Meerut
Herkomst: India
Kinderen: -
Daders: Anshu en Sagar Khatik
In december 2021 trouwde Jackie (aka Patwari) uit Mohalla Khatikaan uit liefde met zijn overbuurmeisje zonder toestemming van haar familie. Ze gingen samenwonen in een deel van het huis van Jackie's ouders. Jackie's familieleden uitten vaak kritiek op het pasgetrouwde stel, wat weer leidde tot woede bij de familie van het meisje.

Op 18 april escaleerde het conflict. Anshu en Sagar Khatik, de broers van het meisje, drongen het huis binnen en schoten Jackie dood, waarna ze hem onthoofden. Hun zus, die werd gealarmeerd door het geschreeuw en haar man wilde redden, werd met een mes gestoken. Zij overleefde de aanval en werd naar het ziekenhuis gebracht.

De politie arresteerde beide broers en bleef nog lange tijd actief in het gebied vanwege de spanningen tussen de partijen.

Alle aanwijzingen zijn welkom!

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , .