Eerwraak in India: Man doodt zoon en moeder vanwege zoon's huwelijk met vrouw uit lagere kaste in Tamil Nadu

Subhash en Kannammal
geboren: 1998, 1958
doodgestoken: 14 april 2023
Woonplaats: Krishnagar, Tamil Nadu
Herkomst: India
Kinderen: -
Dader: Dhandapani
In een schokkend incident in Tamil Nadu heeft een man zijn zoon en moeder vermoord omdat zijn zoon getrouwd was met een vrouw uit een lagere kaste en zijn moeder haar kleinzoon steunde.

De dader werd geïdentificeerd als Dhandapani. Volgens de politie had zijn zoon Subhash (25), een werknemer in een kledingfabriek in Tiruppur, een relatie met Anusha, een lid van de laagste kaste. Subhash trouwde op 27 maart met Anusha, ondanks de afkeuring van zijn vader.

Later veranderde Subhash van baan en ging werken bij een particuliere financieringsmaatschappij in Thirupattur. Dhandapani was boos op zijn zoon omdat hij tegen zijn wil met een Dalit-vrouw trouwde, en vroeg zijn moeder, die het huwelijk van haar kleinzoon steunde, om hen thuis uit te nodigen voor het Tamil Nieuwjaar en vertelde haar dat hij de relatie wilde herstellen, aldus de politie.

Subhash en Anusha reisden voor het eerst sinds hun huwelijk naar hun geboortestad en verbleven in het huis van Subhash's grootmoeder. Midden in de nacht, terwijl zij sliepen, bestormde Dhandapani het huis en viel hen aan met scherpe voorwerpen. Subhash en zijn grootmoeder Kannammal sterven ter plaatse. Anusha belandt op de intensive care van een ziekenhuis en overleeft.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .