Eerwraak in Noord-India: Vader vermoordt dochter en paradeert met lichaam op motorfiets omdat ze twee dagen van huis was

caret-down caret-up caret-left caret-right
Sumandeep Kaur
Leeftijd: 20
Vermoord: 10 augustus 2023
Woonplaats: Muchal, Punjab
Oorsprong: Noord-India
Kinderen: Geen
Dader: Vader Dalbir Singh
De 20-jarige Sumandeep Kaur verliet haar huis zonder haar ouders op de hoogte te stellen en bleef twee dagen afwezig. Haar vader, Dalbir Singh, was woedend.

Toen Sumandeep onverwacht terugkeerde op donderdag 10 augustus, werd ze aangevallen door haar vader. Op bewakingsbeelden was te zien hoe Dalbir aan het haar van zijn dochter trok en haar op brute wijze met een scherp voorwerp van het leven beroofde.

Na haar overlijden paradeerde haar vader met het lichaam van Sumandeep op een motorfiets door het dorp Muchal in Punjab, Noord-India.

In hechtenis heeft Dalbir Singh de gruwelijke misdaad bekend: "Ik heb mijn dochter vermoord omdat ze buitenhuis met iemand samen was. Het was uit trots en dit moet een les zijn voor andere meisjes."

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , , .