Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Waziran Chachar
geboren: 1996
dood gestenigd: 27. Juni 2020
Woonplaats: Wadda Chachar, Jamshoro, Pakistan
Herkomst: Pakistan
Kinderen: geen
Op 27 juni wordt aan een snelweg in Pakistan een verminkt stoffelijk overschot met zwaar hoofdletsel aangetroffen, dat door de politie wordt geïdentificeerd als het lichaam van de 24 jarige Waziran uit het dorp Wadda Chachar.

Sindh Politie zegt dat de vader van de vrouw, Gurl Muhammed, in eerste instantie verklaarde dat haar dood een ongeluk was maar dat hij die verklaring later weer introk en er zelf vanuit gaat dat ze is vermoordt door haar man Allah Baks en zijn broer Kareem. Er bestaan videobeelden van de vader waarbij hij op het graf van zijn dochter schreeuwt om gerechtigheid voor zijn dochter.

Politie gaat uit van eerwraak waarbij Waziran is bekogeld met stenen en herhaaldelijk is geslagen met een houten stok in Jamshoro.

Beide mannen zijn door de politie opgepakt en zitten nu in hechtenis. Volgens Allah Baksh is haar eigen familie verantwoordelijk voor de steniging omdat ze haar eigen keuze om met hem te trouwen niet konden verkroppen.

Een team van 3 agenten gaat de moord verder onderzoeken.

We zouden blij zijn met aanwijzingen! Voor een e-mail rechtstreeks aan ons kunt u gewoon hier klikken.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Klokkenluider, Onderzoek en getagd met , , , .