Eerwraak in Uttar Pradesh: 16-jarig meisje vermoord door vader en grootvader vanwege liefdesrelatie

caret-down caret-up caret-left caret-right
Onbekend meisje
geboren: 2007
doodgestoken: 29 april 2023
Woonplaats: Uttar Pradesh
Herkomst: India
Kinderen: geen
Daders: Radheyshyam Kewat, Sitaram en een andere persoon
In Uttar Pradesh, India, werd op zaterdag 29 april 2023 een 16-jarig meisje vermoord door haar eigen vader en grootvader nadat haar familie bezwaar had gemaakt tegen haar relatie met een jongen uit het dorp. Het lichaam van het slachtoffer werd gevonden in de Rapti rivier. De politie arresteerde de vader, Radheyshyam Kewat, grootvader Sitaram en een andere persoon genaamd Lahri voor deze gruweldaad.

Volgens politiewoordvoerder Amit Kumar Anand was de familie tegen de relatie van het meisje met de jongen uit het dorp. Op de dag van het incident waren ze op weg naar huis van het huis van een familielid toen ze opnieuw probeerden het meisje ervan te weerhouden de jongen te zien, maar ze weigerde zich te laten afschrikken. In een vlaag van woede doodden de verdachten het meisje met een mes, stopten haar lichaam in een zak en gooiden haar in de rivier.

Helaas is dit niet het eerste geval van eerwraak, waarbij jonge mensen het doelwit worden vanwege hun persoonlijke keuzes. Het is van cruciaal belang om streng op te treden tegen dergelijke praktijken en individuen in staat te stellen hun eigen keuzes te maken zonder angst voor repercussies.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .