Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
2 kinderen
geboren: 2012 en 2014
Moord: 14 mei 2020
Verblijfplaats: Schwarzach (Beieren)
Oorsprong: onduidelijk, misschien Tunesië
Kinderen: ze waren zelf kinderen
Dader: hun vader Samir A. (32 jaar ten tijde van het misdrijf)
Het verhaal is onduidelijk: De moeder (29 jaar) van een meisje en een jongen (6 en 8 jaar) scheidt van haar man Samir. Op 14 mei 2020 gaan de kinderen op bezoek bij hun vader. Hij vermoordt ze in de nacht van de 15e. Iemand belt de politie.

Samir's appartement werd binnengedrongen, de lichamen van de kinderen werden gevonden. Er wordt een zoektocht naar de dader gestart. Om 4 uur 's morgens geeft hij zich aan bij de politie in Straubing.

De naam Samir zou kunnen duiden op een herkomst uit Noord-Afrika, misschien Tunesië. Als men ook over het motief wil speculeren, dan kan dat eventueel op deze wijze: Samir wil zijn vrouw zoveel mogelijk straffen voor de scheiding en de daaruit voortvloeiende schending van de eer en doodt de kinderen vanwege die reden.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , , .