Eerwraak verhaal

Abeer
geboren: 1992
doodgestoken: 25 mei 2019
Verblijfplaats: Pforzheim (bij Stuttgart)
Herkomst: Syrië
Kinderen: waarschijnlijk ja
Dader: haar man (37 jaar oud ten tijde van het misdrijf)
Op 25 mei 2019 steekt een 37-jarige Syriër in de wijk Pforzheim in Brötzingen zijn vrouw, die 10 jaar jonger is, neer. De politie vindt haar zwaar gewond in het trappenhuis. Ze sterft in het ziekenhuis.

De dader is gearresteerd. Het paar had waarschijnlijk kinderen, het aantal is onduidelijk. De echte namen van de betrokkenen zijn ook onbekend.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Eerwraak, Onderzoek en getagd met , , , .