Eerwraak verhaal

caret-down caret-up caret-left caret-right
Aysha
geboren: 1996
Poging tot moord: 14 april 2019
Woonplaats: Bremen
Oorsprong: onduidelijk
Kinderen: onduidelijk
Dader: haar man (31 jaar oud ten tijde van het misdrijf)
Op 14 april 2019 stak een man in het gedeelde appartement in de wijk Neustadt in Bremen zijn vrouw met een mes in de hals. Ze is ernstig gewond en wordt naar het ziekenhuis gebracht, ondergaat een spoedoperatie en overleeft het. De man wil haar "bezoeken" en wordt gearresteerd.

Er is niets anders bekend, zelfs niet de namen en de nationaliteit van de betrokkenen. Dit hoeft geen poging tot eerwraak te zijn. Een "mes in de hals" zou dit echter kunnen aangeven. Men zou voorzichtig kunnen aannemen: Als de dader Duitser was, zou de nationaliteit zijn onthuld. Maar alles is mogelijk.

Wat is eerwraak?

Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:

Vragen over eerwraak

  • weigert mee te werken aan een gearrangeerd huwelijk.

  • de relatie wenst te beëindigen.

  • het slachtoffer was van verkrachting of seksuele aanranding.

  • werd beschuldigd van het hebben van een seksuele relatie buiten het huwelijk.

Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije.

Geplaatst in Moordpoging, Onderzoek en getagd met , , , .