Eerwraak verhaal
geboren: 1989
vermoord: 16 november 2015
Woonplaats: Laaber bij Regensburg
Herkomst: Irak
Kinderen: 3 (3, 6, 8 jaar)
Dader: haar man Jumaah Khezaier Abbas (31 jaar)
Banu is op 16 jarige leeftijd door haar ouders in Irak onder dwang getrouwd met de leraar Jumaah Khezaier Abbas. Ze hebben 3 kinderen. In februari 2015 komt de familie als vluchtelingen uit Bagdad naar Duitsland. In september verhuizen ze naar een huis bij Regensburg. De vader is er trots op dat hij deel uitmaakt of heeft uitgemaakt van het Iraakse nationale voetbalteam. Het is op het internet te vinden dat hij actief was voor de voetbalclubs SV Türk Genclik Regensburg en TSV Großberg.
Op de ochtend van 16 november komen Jumaah en zijn driejarige dochter naar de politie en bekennen in gebroken Engels dat ze zijn vrouw hebben gedood en gewurgd. De politie vindt het lichaam. Een paar weken eerder was er al een politieactie voor huiselijk geweld geweest. Een slachtofferbeschermingsprogramma was in bespreking. Het is duidelijk dat de dader vanwege zijn agressieve houding door de autoriteiten van het huis naar het opvangcentrum voor vluchtelingen was teruggebracht. s Nachts sloop hij weg en vermoordde zijn vrouw. Ze zou met een andere man in Irak geflirt hebben via SMS.
De 3 kinderen waren in het huis op het moment van de misdaad. De dochter zag tenminste de misdaad. Vermoedelijk nam de vader de twee oudere zonen daarna mee naar een opvangcentrum voor vluchtelingen. Alle drie de kinderen werden later onder de hoede genomen van het Bureau voor jeugdzorg en een kindertehuis.
In juli 2016 begint het proces voor de rechtbank van Regensburg. Een politieagent meldt zich als getuige van de arrestatie. De dader had hem verteld dat hij gebruik had gemaakt van het recht om zijn vrouw te vermoorden. Hij wist niet waarom hij hiervoor naar de gevangenis moest gaan. In dezelfde maand wordt hij veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor poging tot moord bij een misdrijf van doodslag. In het vonnis staat dat de relatie vanaf het begin gekenmerkt werd door geweld tegen de vrouw. De daad mag echter niet als moord worden beschouwd, aangezien de beweegredenen bij de eerste aanval niet duidelijk konden worden vastgesteld. Bij de tweede aanval had de vrouw niet langer naief moeten zijn geweest.
Banu is niet de echte naam van de vrouw. We zijn blij met aanwijzingen! We zijn ook blij met hints over waar het in de voetbalcarrière om draait.
Wat is eerwraak? |
Een eremoord is een moord in naam van de eer. Als een broer zijn zus vermoordt om de familie-eer te herstellen, is dat een eerwraak. Volgens activisten zijn de meest gebruikelijke redenen voor eerwraak als het slachtoffer:
Mensenrechtenactivisten geloven dat er jaarlijks 100.000 eremoorden worden uitgevoerd, waarvan de meeste niet worden gerapporteerd aan de autoriteiten en een aantal zelfs bewust wordt verdoezeld door autoriteiten zelf bijvoorbeeld omdat de daders goed bevriend zijn met lokale agenten, machthebbers of politici. Geweld tegen meisjes en vrouwen blijft een serieus groot probleem in Pakistan, India, Afghanistan, Irak, Syrië, Iran, Servië en Turkije. |
Laatste berichten
-
Brandmoord Narges Achikzei. Een doofpot. Een tijdlijn.
-
Eerwraak in Teheran: Moordenaar veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf
-
Eerwraak in Zehlendorf, Duitsland: Man steekt ex-vrouw dood
-
Man doodt vrouw en man in Gilan, Iran
-
Vrouw doodgeschoten voor de ogen van haar 4-jarige zoontje in Rijswijk
-
Eerwraak in Darrehshahr, Iran: 17-jarig meisje vermoord door haar vader
-
Eerwraak in Swat, Pakistan: Vrouw en drie dochters vermoord
-
Eerwraak in Gwalior, India: Vader wurgt zijn dochter
-
Femicide in Sib en Soran, Iran: Man vermoordt echtgenote en schoonmoeder
-
Eerwraak in Bhanpura, India: Vader gearresteerd voor moord op zijn dochter